// 13.Oct.  //  Nema komentara

ERIK “The Lizardman” SPRAGUE

Kada sam jednom prijatelju pokazala sliku ovog čoveka, prva reakcija mu je bila “šta taj radi u životu? sumnjam da je školovan”. Verovatno i većina našeg naroda bi odreagovala isto, eto baš zbog ovog postoji ona izreka “ne osuđuj knjigu po koricama”.

Erik je rođen 12. Juna 1972 godine u NY (Ellenburg, Clinton County), dobio je akademsku stipendiju i završio filozofiju. Započeo je i doktorske studije ali je odustao jer je želeo da bude umetnik i zabavljač.

Čovek Gušter Lizardman!

Dok je još studirao došla mu ideja da koristi modifikaciju tela (za početak tetoviranje) kao umetnost, kako bi istraživao šta zapravo znači biti ljudsko biće sa lingvističke strane gledišta.
Erik je mnogo razmišljao koju temu da odabere za tetoviranje, bile su tu mnoge opcije, od filmova, stihova, linija do tačkica. Ali mu se ideja o koži guštera najviše dopala iz razloga što se to najviše uklapalo u njegove ostale modifikacije što je imao u planu.

Do sada je proveo oko 700 sati u salonima, ima razdeljen jezik (laserom), izoštrene zube, po 5 Teflon subdermalna implanta na obrvama, piercinge od kojih je ostavio samo septum i tetovaže, koje još uvek nisu gotove. A ima još mnogo toga u planu.

Tokom godina je mnogo putovao i nastupao, međutim najveću popularnost je postigao zahvaljujući emisiji ” Ripley’s Believe It or Not ” kao i  magazinu BME gde je jedan od glavnih pisca članaka o modifikacijama i suspenziji. Ima i svoj band – Lizard Skynard.

LizardMan Ćovek Guster

Glumio je u dva filma, jedan od njih ( Modify ) Vam  preporučujem da pogledate, mada je više kao dokumentarac i teško se nalazi na netu pošto je dosta star. Napisao je i knjigu koja se zove “Once More Through the Modified Looking Glass ”

Pored svega toga radi i kao stand-up komičar, ima dosta bizarnih i neverovatnih nastupa na kojima radi svašta, od lupanja eksera u nos do višenja na kukama, ne može se ni opisati, to treba videti. Nastupa na većini tattoo&piercing konvencija po USA a često i u Evropi,  ako imate prilike da posetite jedno od tih događaja, ne propuštajte!

Sve što radi zahteva malo bola, ako neko kaže suprotno, onda ta osoba mora da ima ozbiljnih problema sa svojim nervnim sistemom. Sama priroda onoga što radi (od igala u koži itd) zahteva bol, ali bol nije razlog da se odustane. I rađanje dece boli, ali ni u tom slučaju bol nije razlog za odustajanje.

Najviše ga smaraju pitanja tipa “jel te bolelo” ili “šta su ti rekli roditelji? šta misle o tvom izgledu ostali?”. A posebno se unervozi kada neko pokrene temu religije. Tako da, ako ga ikad sretnete negde ili vidite na nekoj konvenciji, ne pitajte ga ništa od navedenog :)

 

404