// 15.Apr.  //  Nema komentara

Prvi Body Piercing Studio

Inspirisani svojim učešćem u gay i sado-mazo scenama u SAD Jim Ward, Fakir Musafar i Dough Malloy su najčešće povezani sa body piercing renesansom.

Ta njihova genijalnost (kao i jedinstven ukus njihovih klijenata) ih je pogurala da istražuju ponovo granice gde se može staviti nakit, kako da se uradi na najbrži i higijenski način.
Jim Ward je otvorio “Gauntlet” u kasnim 70’im, bio je to prvi studio za izradu piercinga.

Gauntlet - Prvi Piercing Studio

Gauntlet - Prvi Piercing Studio

Takođe je objavio prvi magazin za obožavatelje piercinga, koji je izlazio tromesečno,i zvao se PFIQ (Piercing Fans International Quarterly). Magazin nikad nije imao komercijalni uspeh, jer nije bio prodavan izvan grada mnogo godina. Tek početkom 90’ih je se pojavio u drugim gradovima. U sklopu magazina je bila sekcija štampana na posebnom papiru za lične kontakte zvana “Pin Pals” .. to je bio mali magazin kao i servis za prosleđivanje pošte pretplatnicima kako bi mogli komunicirati međusobno. Mada ovo sad deluje primitivno, to je bilo čudo u to vreme…

Prvi broj Magazina PFIQ se može skinuti u PDF formatu sa njihovog sajta.
Napomena: nije baš za svačije oči, mnogo su se fokusirali oko genitalija 😉

Jim Ward je dobio reputaciju i po tome što je napravio dobre promene, na način kako je predstavio piercinge i vrste koje je koristio.. i on je zaslužan za izradu piercinga koje mi danas zovemo karike sa kuglicom (ball closure ring)

Fakir Musafar - jedan od pionira

Fakir Musafar - jedan od pionira

Ali izrada dobrog nakita je trajala dugo i bilo je skupo, te oni nikad nisu stekli neki veći finansijki dobitak.

404