// 1.May.  //  93 komentara

Bušenje i nega pupka

Jedno je od najpopularnijih mesta za bušenje, takođe jedino mesto koje je tako rečeno – prihvaćeno. Devojke sa bušenim pupkom nikad nisu bile na lošem glasu, lako se sakriva a i lepo izleda..

Pupak se može bušiti na više načina, najuobičajeni je vertikalni piercing, mada se može staviti horizontalno i u krug, kombinacija ima mnogo. Takođe se može bušiti i istureni pupak, razlika u bušenju je ta što se ne buši ni ispod, ni iznad, nego direktno taj ispupčeni deo kože.

Body Piercing za pupak

Jedini problem kod pupka jeste da najteže zarasta rana, potrebno je oko pola godine da se regeneriše rupa, to je tanka koža i ne prolaze krvni sudovi ispod nje. Iz tog razloga oralni piercinzi kao jezik i usna zarastaju najbrže.

Bušenje pupka

Prvih par dana Vas može boluckati malo, ali to prođe brzo, nemojte se puno saginjati i ležati na stomaku, niti raditi trbušnjake ili slično. Biće vam koža osetljiva na dodir, ne dirajte piercing i ne forsirajte pomeranje nakita. Posle drugog dana možete malo pomerati piercing gore dole, nikako pokušavati okretati, jer je to nemoguće sa obzirom da je zakrivljena šipka. Nemojte se kupati jer Vam može ući šampon u ranu i iziritirati je, ili se može natopiti sapunom koji će samo otežati proces zarastanja. Bolje je da se tuširate a pupak perete čistom vodom.

Piercing za pupak
Normalna je pojava da izlazi belkasto žućkasta sluz, ali to nije razlog da se zapitate jeli sve u redu. Takođe oko rupe, tačnnije piercinga može koža imati crvenkastu i crnkastu boju, to takodje vremenom prođe.
Za prvo bušenje kao i kod ostalih piercinga se koristi duža šipka zbog otoka, mada kod pupka i ne nateče jako koža, šipka mora da bude zakrivljena, ne ravna.

Jedna od mnogobrojnih ideja za bušenje pupka

Ideja....

Većina piercera će Vam sveže bušenu ranu prelepiti gazom koju možete ostaviti na rani par dana, da ne bi ulazila prljavština i da je ne bi zakačili. Kad čistite ranu samo skinete gazu i kad ste gotovi vratite je. Treba se redovno čistiti ali i umereno, dovoljno je 3-4 puta na dan prebrisati slanom vodom. Možete jednom na dan obrisati hidrogenom (3%), ali je dovoljno to raditi dan dva, jer hidrogen stvara krastu i ne mažite nikakvim kremama.

Zaobiđite posle bušenja bazene, saune, solarijume, i slična mesta jer su one upravo legla bakterija koje ne želite pokupiti.

Bolje je da budete strpljivi, ispoštujete taj period zarastanja i kasnije eksperimentišete sa drugim nakitom, jer ako pokušate promeniti piercing posle kraćeg vremena..paaa, neće vam biti prijatam osećaj, tačnije boli kao đavo.  Zato ne pokušavajte, istrpite pola godine pre promene nakita.

Druga stvar, ako vam se guli koža oko rupe i postaje sjajna, znači da vam telo izbacuje nakit. Zato ako nemate iskustva sa nakitom i ne znate jeste li alergični na neki materijal koristite obavezno hirurški čelik ili bioplastiku.

Obavezno paziti

Piercing za trudnice

Piercing za trudnice

Nemojte nositi uske majice, zatezati piercing jer će doći do iritacije i boleće vas, bolje nositi malo širu odeću i naravno pripazite da ga ne zakačite sa naglim pokretima skidanja majica.

Iz tog razloga za prvo bušenje ne uzimajte neki piercing sa visuljcima, niti cirkonima oštrim kao na primer oblik zvezde ili slično jer će Vam smetati, bolje neki običan, okrugli. Ako vam se desi da ikada zakačite  piercing i počne da krvari, ne vadite ga, nego takođe lečite par dana sa slanom vodom, naravno ako je jako velika rana, onda bi bilo najbolje da ga izvadite i odete kod doktora.

Ako ostanete u drugom stanju i za to ima rešenje, postoje specialni piercinzi za trudnice, od bioplastike koji su mnogo duži a kuglice su od plastike i mogu se menjati.

404