// 15.Jun.  //  66 komentara

Bušenje ušiju

Uvo se sastoji iz dva dela, kože i hrskavice i jedini je deo tela koji se može bušiti na mnogo načina, za sada nam je poznato 17 variacija. Nakit koji se može koristiti je takođe raznovrstan, od veličina do oblika a i namene

Jedina neprijatnost kod bušenja ušiju je otežano spavanje, mada opet zavisi koji se deo buši a i do osobe, jer smo svi različiti a nivo tolerancije na osetljivost i bol je raznovrsna.

Razna mesta za bušenje ušiju

Razna mesta za bušenje ušiju

Meni je na primer, bušenje donjeg dela uveta, tačnije kože, više bolelo od bilo čega. A bušenje hrskavice ( tragus ) me pozitivno iznenadilo, bol je bila minimalna, a ni sa spavanjem nisam imala nikakvih problema. Održavanje je isto kao i kod svakog piercinga, slana voda i hidrogen.

Mogućnost infekcije je minimalna, ali zato treba paziti i čistiti redovno.

Jedini problem koji se može desiti posle bušenja jeste Keloid, koji nije opasan, samo je neprijatan. Ali i za to ima namenjena krema koju možete naći u većinu apoteka.

Ali to nije razlog da se uplašite, nema potrebe ni da se vadi nakit, jedino je potrebno da više čistite slanom vodom i vremenom se to osuši i spadne. To vam opet govorim iz ličnog iskustva, jeste da ružno izgleda, ali sve rane se u suštini tretiraju tako i prođu vremenom, samo ne treba paničiti.

Ako vas ne boli onda ne trebate dirati, ali ako osetite jaču bol i krene da se gnoji i krvari, onda izvadite nakit, jer je moguće da ste osetljivi na metal koji ste koristili prilikom bušenja. Ako dođe do infekcije odmah vadite nakit i pitajte apotekara ili lekara za savet šta da koristite, jer to zavisi i od faze u kojoj se infekcija nalazi, ali potrudite se da do toga ne dođe, nemojte da vas mrzi da održavate ličnu higijenu. Ni slučajno nemojte stavljati bižuteriju u uši za prvo bušenje, nekima čak i zlato smeta, hirurški čelik ili titanium bi bio savršen.

Što se koriste po zlatarama pozlaćene minđuše zvane medicinke baš i nisu najbolje, meni su uši strašno gorele od njih, kod sledećeg bušenja sam radi testiranja koristila posrebreni nakit od kojih nisam imala nikakvih problema i brže mi čak i zarasla rupa.

Probusene uši - Tunel za uši

Rupe znaju zarasti, naročito hrskavica, ostane mala rupica  ali teško da će te uspeti progurati nakit posle nekog vremena. Ako ne želite da vam zaraste rupa, ne vadite nakit na duži period, vratite ga za dan dva jer se inače možete bušiti ponovo. Naravno i tu ima izuzetaka, kojima nikad nije zarasla rupa, ali ih je malo 😀

404