// 10.Feb.  //  2 komentara

Pirsing na pupku

Kada neko spomene pupak, verovatno će većinu asocirati na pirsing a ne na simbol rađanja, ili na pupčanu vrpcu. Naše bake bi se držale za glavu kad bi unuka došla kući sa probušenim pupkom, delom tela koje je sveto među starijim ljudima. Čitave diskusije se vode na forumima, kao da je bušenje pupka nešto đavolski, prelazak u “drugi svet”.

Citiram jedan komentar na šta sam naletela

“Po tradiciji – pokazivati, bušiti, tetovirati pupak jednako je blesavo kao i igrati se sa sopstvenim životom tako što biste tigra vukli za brk”.

Verujem da se Vi ne bi složili sa time, ali ovakve stvari možemo čudi od ozbiljnih vernika ili konzervativnih osoba, što opet – moramo poštovati.

Slažem se sa bakicama, da pupak jeste mesto koje simboliše naš život,rađanje, majčinstvo…ali zašto ne bi ukrasili to mesto koje nam znači? Za razliku od tetoviranja gde majstor može umetnički da se iskaže, pirsing je više pitanje tehničko-medicinske prirode koji zahteva nešto preciznosti, čistoće i pažljivosti. Verujem da je praktičnije staviti pirsing nego uraditi oko pupka tetovažu, jer se može izvaditi lako.

Bodi pirsing za pupak

Mada, diktat mode je čudo. Naišla sam na neke informacije koje možda i nisu tačne, navodno je bušenje pupka postalo popularno zahvaljujući Naomi Campbell koja se pojavila sa pirsingom na pupku na London Fashon Week-u 1994. godine. Ipak, pirsing pupka postao je globalni trend nešto kasnije kada je grupa Aerosmith dobila MTV nagradu za spot “Cryin “gde umiljata Alicia Silverstone glumi tinejdžerku koja se tetovira, a potom buši pupak.

Za proteklih sedamnaest godina pirsing pupka je postao sasvim uobičajen, ne samo među slavnima poput Britney Spears, Paris Hilton, Gwen Stefani, već i među običnim svetom.

pirs na pupku

Mlađi znaju da pirsing na pupku više i nije hit u današnje vreme, to se skoro smatra običnim kao i bušenje ušiju. Primetila sam da su mlađe generacije mnogo smelije, dok su možda naše mame bile vrlo popularne u svom društvu jer su imale pirsing u pupku, danas bi jedino sa širenim ušima bile primećene. Baš me interesuje šta će biti hit za desetak godina, verujem da će uskoro stići do nas praktikovanje raznoraznih telesnih modifikacija. Ali ćemo o tome drugi put, do tada dragi moji zapamtite : ne treba nikog osuđivati, jer ćemo i sami biti osuđeni.

404