// 17.Apr.  //  74 komentara

Širenje ušiju

Razmišljala sam već neko vreme da napišem članak o širenju ušiju, ali mi se čini da objašnjenje kako se to radi je i skoro nepotrebno, pošto svako ima svoj način. Svakom odgovara nešto drugo, drugi materijal ili oblik proširivača, varira i vreme koje je potrebno da se stigne do određene veličine.

Tu stvarno nema pravila, neko stigne do centimetar za mesec dana,neko do 3mm za isto vreme. Drugačije Vam se šire oba uveta, jednom je uvek potrebno malo više nege i pažnje nego drugom. Mogu samo da vam ispričam kako je meni išlo do sada, i koja su moja iskustva. Ja sam išla onom sporijom i bezbednijom variantom, što mi i sasvim odgovara.

Kad sam se odlučila da širim uši, bila sam ubeđena da ću imati problema sa bolom,jer teoretski širenje kože ne deluje kao bezbolna i jednostavna stvar. Ali jeste, za one koji to rade kako treba.

 

Jedina neprijatna stvar je bila kada sam u “suvo” uvo, obične rupe od minđuše pokušala ugurati proširivač od 2mm, peckalo je, pomalo i krvarilo.. Malo sam se i uplašila i govorila sebi, ako ovo funcioniše ovako , onda ja neću nastaviti, nikako…

Onda još nisam znala šta se kako radi, bila je zima, nisam “pripremila” uvo kako treba i zato mi se to i desilo.
Naravno da sam se odmah raspitala kod prijatelja koji su već imali iskustva, šta su kako radili, i saznala da upravo ono što sam ja radila, je bila najveća glupost.

Svi vi koji ovo čitate i želite da širite uši morate da znate par osnovnih stvari da ne bi prošli kao ja.

Prva i najbitnija stvar:

Kupite u apoteci Enbecin mast za oči, savršen je za podmazivanje uveta pre širenja, pošto sadrži i vazelin. Takođe smanjuje znake infekcije, ublažava pojave kao što su crvenilo, otok i gnojne promene na koži.

Pre širenja trebate pripremiti uvo, što znači da je najbolje to raditi uveče posle tuširanja, pranja kose pošto topla voda vam pokreće cirkulaciju. Malo masirajte uši da bi se opustilo, ja sam ih čistila i vatom koju sam natopila u slanoj vodi. Nakon toga kreće akcija. Ja sam koristila spiralne proširivače, nekako su mi najpraktičniji. Namazala bih proširivač sa Enbecin mašću, i počela polako gurati u uši.. Ništa nisam požurkivala, nisam gurala na silu jer je to bolno. Gurala sam dok god je bez ikakvih problema ulazilo samo od sebe, kad bi zapelo,ja stanem.

 

Prespavala bih tako, pa drugi dan probala ponovo. Nekad mi ulazilo samo 3mm od celog proširivača, nekad manje ili više..

Ova metoda mi super išla, jeste da traje duže,ali nisam više uopšte imala bolova niti krvarenja.

Širila sam brzinom koja je bila prihvatljiva za moje uši. Inače se preporučuje između 2 širenja odmor, oko dve nedelje barem, da bi se uvo oporavilo. Mnogi to ne ispoštuju, žure sa širenjem, ali to može dovesti do cepanja kože, kao i malo bolnijeg iskustva. Naravno opet vam ponavljam, ne ide svakom isto. Ima osoba kojima širenje ide jako lako i brzo, bez ikakvih problema, ali opet ima i onih kojima se zagnoji,krvari i nateče. Ako vam se to desi tokom širenja onda morate stati. Morate dati vremena ušima da se oporave, držite na ušima vatu sa slanom vodom, i namažite kremom posle toga.

Prošlo je dva meseca i trenutno sam na 5mm, uskoro sam na veličini koju sam zacrtala sebi, dalje ne idem. Ako pređete 1cm nema povratka, pre te veličine ako vam dosadi možete izvaditi nakit iz ušiju i za par dana će vam se povući širena rupa.

Toliko od mene za sada…srećno sa širenjem

 

404