// 8.Feb.  //  10 komentara

Tetovaže na radnom mestu

Gledavši mlađu generaciju počela sam razmišljati kako li je njima danas, svi se smelo buše i tetoviraju, više nije tabu imati neki nakit na sebi i sve mi deluje skroz prihvaćeno. Nije to bilo tako pre par godina, dok sam bila u godinama buntovnika. Prisećala sam se poslovnih razgovora na koje sam išla dosta često, razgovori na kojima su me prvo odmerili pošteno, pa upitali jel su to privremene tetovaže? (jeste, sličice iz žvake,lepim ih svaki dan)

Nakon što sam rekla da nakit baš i ne bih da skidam, nasledilo je ono uobičajeno – zvaćemo te! Na sledeći razgovor sam otišla sa drugom taktikom, tetovaže sam napuderisala kako se ne bi videlo, na ruku sam stavila ogromnu narukvicu, a sa pierca iz usne sam skinula samo kuglicu. I gle čuda!
Sad sam savršena za posao, posle par meseci rada počela sam da otkrivati tetovaže malo po malo, i naravno odmah počeli problemi. Toliko od mog posla!

Dok gledam na televiziji one Amerikance istetovirane od glave do pete dođe mi da zaplačem, zašto to kod nas ne može biti normalno? Interesuje me kako li oni zarađuju za hleb? Da li oni kad idu na posao moraju puderisati celo telo kako ne bi dobili otkaz?

Kod nas da se pojavi takva osoba na razgovoru za posao, samo bi mu ispred nosa okrenuli malu tablicu sa natpisom “zatvoreno”.

U Americi su 2006 godine napravili istraživanje na “American Academy of Dermatology” i saznali da 24% stanovništva između 18 i 50 godina je istetovirano. To dodje skoro svaki četvrti stanovnik, što je mnooogo ljudi. Ako je ovo istraživanje tačno, onda verovatno većina poslodavca ima takođe neku tetovažu, a i njihovi šefovi.

U nekoj meri je danas više prihvaćeno tetoviranje i bušenje, mada jako treba dobro razmisliti šta i gde ovekovečiti.

Nisu to nama roditelji pričali tek tako, sad već i ja shvatam i držim se za glavu nekad što ih nisam poslušala.

Interesuje me kako li mlađoj generaciji ide danas potražnja poslova? Da li je neko od vas bio prinuđen da izvadi piercing, da ga prelepljuje flasterima pre posla, a zatim skida posle smene?
Jeste li i vi pored dobre biografije bili odbijeni od strane poslodavca zbog vašeg smelog stila, ili ste možda nosili majice dugačkih rukava u sred leta na +30 stepeni ?

404